Lediga jobb i Askersunds kommun

Bild på sjuksköterska

Här hittar du våra lediga jobb

Arbetsgivaren Askersunds kommun har ca 900 anställda delat på ca 145 olika yrken.Vi är en arbetsgivare som vill vara nytänkande och vill hitta vägar till att möjliggöra balans mellan arbete och fritid. Vi vill utvecklas tillsammans med engagerade medarbetare som känner stolthet över det vi gör!

 

 • 2018-02-15
  Personliga assistenter
  Vi söker ett antal personliga assistenter för semestervikariat. I arbetet ingår allt från personlig omvårdnad, medicinska insatser, hjälp vid måltider, att sköta ett hem, inköp, vid fritidsaktiviteter, träning och hjälp att kommunicera.
  Läs mer
 • 2018-02-15
  Semestervikarier till enheten för funktionsstöd och boendestöd
  Askersunds kommun söker nu semestervikarier till ett av Sveriges viktigaste jobb inom enheten för funktionsstöd och boendestöd . Vikarieperioden gäller för sommaren 2018, från mitten av juni till mitten av augusti, med möjlighet till introduktionsutbildning och bredvidgång innan vikariatets start (genomförs i juni).

  Om vi trivs med dig och du med oss så finns goda chanser att få fortsätta arbeta som vikarie inom verksamheten.

  Vi söker vårdare/stödassistenter/boendestödjare till våra gruppbostäder och daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån genomförandeplanen med att stödja personer till ökad självständighet. Personerna har i de flesta fall behov av personlig omvårdnad och många har svårt att kommunicera. Du behöver vara intresserad av att använda kommunikationsstöd. I Askersunds tätort finns sex gruppbostäder samt daglig verksamhet.

  Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar både i personernas hem och på stödboendet. Du arbetar för det mesta tillsammans med en ordinarie personal.

  Välkommen med din ansökan!

  Läs mer
 • 2018-02-15
  Fritidspedagog Norra skolområdet
  Till våra fritidshem i Åsbro, Rönneshytta och Snavlunda söker vi nu Dig som är utbildad fritidspedagog och som tycker om att arbeta med barn i åldrarna 6-11 år. Du samverkar med vårdnadshavare och personal på fritidshem och skola och driver en verksamhet som hjälper barnen att bli trygga, kreativa och nyfikna.

  Du är flexibel och kan arbeta både självständigt och i arbetslag.

  Du kommer i ditt arbete att delta i nätverksträffar för all personal inom fritidshemmet dels i Norra området dels i kommunen.

  Du känner dig trygg i din roll som fritidspedagog och genom lust, mod och engagemang i ditt arbete sätter du elevernas trygghet och kunskapsutveckling i fokus.

  Askersunds kommun jobbar med ett friskvårds- och hälsoperspektiv. Som ett led i detta får du friskvårdskuponger varje år.

  När du arbetar inom Barn- och Utbildningsförvaltningen får du varje år möjlighet att önska sysselsättningsgrad inför nästkommande verksamhetsår.

  Läs mer
 • 2018-02-14
  VA-ingenjör med verksamhetsansvar för ledningsnät och abonnenter
  Till VA-enheten söker vi nu en erfaren och kompetent VA-ingenjör med verksamhetsansvar för ledningsnät och abonnenter. Verksamhetsansvaret innebär att du har helhetsgreppet om den delen av vår verksamhet som omfattar ledningsnät och abonnenter. Med ett övergripande ansvar för alla frågor rörande ledningsnät och abonnenter kommer du att leda arbetet med utveckling och planering av denna del av verksamheten.
  Du ansvarar för, initierar och driver igenom olika typer av projekt och åtgärder på ledningsnätet, såsom:
  • Undersökningar på ledningsnätet (rökning, filmning, flödesmätning, etc.)
  • Underhåll och förnyelse av ledningsnätet (sanering, relining, omläggning, spolning, etc.)
  • Förbättringsåtgärder på ledningsnätet
  • Utredningar gällande nyanslutningar, utbyggnadsområden, exploateringsområden
  • Utveckling och användning av vår digitala ledningskarta VABAS
  • Upphandlingar inom ledningsnätsområdet (tillsammans med teknisk upphandlare)
  Arbetsuppgifterna består dessutom av att hantera vissa dagliga abonnentfrågor, markägarfrågor, tillstånd för ledningsarbeten och liknande. Som tjänsteman medverkar du vid vattenläckor, ledningsras och andra akuta problem på ledningsnätet genom stöd till driftpersonalen i felsökning och med problemlösning.
  Som VA-ingenjör med verksamhetsansvar för ledningsnät och abonnenter arbetar du med framtagande och utveckling av rutiner gällande arbetsmetoder, underhållsplaner och policydokument för t.ex. dagvattenhantering. Du medverkar också i diskussionerna gällande taxefrågor och andra frågor och bestämmelser som rör VA-abonnenterna.
  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid utan personalansvar och utan beredskapstjänstgöring.

  Läs mer
 • 2018-02-07
  Lokalvårdare i resursgruppen med kvalitets- och uppföljningsansvar, 100%
  Askersunds kommun söker en lokalvårdare för städning av kommunens lokaler. Tjänsten tillhör städenheten inom Tekniska förvaltningen, med cirka 30 stycken medarbetare. I tätorten Askersund är städpersonalen indelade i tre grupper. Sjöängen tillhör gruppen Askersund centralt med cirka 12 personer och det är där personal bl.a. behövs. Städområdet gäller dock hela Askersunds kommun. Tjänsten är schemalagd med tjänstgöring varannan helg. Övrig arbetstid förläggs i vår utökade grundbemanning. I tjänsten ingår ansvar för kvalitetsuppföljning.
  Läs mer
 • 2018-02-07
  Anläggningsarbetare
  Som anläggningsarbetare kommer du att jobba med varierande arbetsuppgifter såsom nyanläggning, vägunderhåll, vägskyltar, traktorkörning och stensättning.
  Du skall ha kunskaper i nyanläggning, vägunderhåll, snö- och halkbekämpning samt kunna läsa av ritningar.
  Stationeringsort är Askersund och beredskap ingår i tjänsten.

  Läs mer
 • 2018-02-07
  Traktorförare
  Som traktorförare kommer du att jobba med vägunderhåll såsom sladdning av grusvägar, reperation av asfalt. Slaghackning av större grönområden, buskröjning, köra sopmaskin, snö- och halkbekämpning.
  Du skall ha kunskaper i vägunderhåll, snö- och halkbekämpning.
  Stationeringsort är Askersund och beredskap ingår i tjänsten.

  Läs mer
 • 2018-02-06
  Undersköterska, natt
  ARBETSUPPGIFTER
  Dina arbetsuppgifter består av att bistå brukare med personlig omvårdnad och även att efter delegering från legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal utföra medicinska insatser. Dokumentation enligt Socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen samt andra administrativa arbetsuppgifter ingår även. Vi vill att du kan arbeta flexibelt samt kan prioritera bland arbetsuppgifter och se möjligheter istället för hinder.

  Vi lägger stor vikt vid att du har förmågan att arbeta i team och självständigt, ha ett gott bemötande mot brukare, närstående, arbetskamrater, andra yrkesprofessioner och arbetsledning. Vi ser detta som en förutsättning för att tillsammans kunna upprätthålla ett gott arbetsklimat, arbeta lösningsfokuserat samt utveckla verksamheten.

  Vi vill att du har en god fysisk stabilitet och rörlighet, god grundkondition, mental styrka och i övrigt god hälsa då arbete till viss del kan vara krävande både fysiskt och psykiskt. Det är viktigt att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

  Läs mer
 • 2018-01-18
  Resursplanerare
  Du kommer att anställas av områdeschef för vård och omsorg, men arbeta nära enhetscheferna i deras uppdrag att tillsammans med omvårdnadspersonal verkställa hemtjänst och hemvårdsinsatser.

  Som resursplanerare är du ett viktigt nav i vår verksamhet och har ett stort ansvar i att säkerställa kvalitet genom ditt sätt att snabbt se helheter och lösningar.

  En god förmåga att se till helheten är en förutsättning. Lyhördhet, öppenhet, flexibilitet och förändringsbenägenhet är andra ledord som är viktiga för oss.

  Läs mer
 • 2017-12-27
  Semestervikarier 2018
  Askersunds kommun söker nu semestervikarier till ett av Sveriges viktigaste jobb inom vård-och omsorg samt funktionsstöd. Vikarieperioden gäller för sommaren 2018, från mitten av juni till mitten av augusti med introduktionsutbildning och bredvidgång innan vikariatets start (genomförs i juni).

  Vi söker undersköterskor, stödassistenter och vårdbiträden/vårdare med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du kommer i ditt arbete att vara en hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. Du erbjuds ett omväxlande arbete med möjlighet till personlig utveckling, samt möjlighet till förlängning efter semesterperioden.

  Om vi trivs med dig och du med oss så finns goda chanser att få fortsätta arbeta som vikarie inom verksamheten.

  Vi ser fram mot att få din ansökan!

  Läs mer

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2018-01-30