E-böcker och e-ljudböcker

Länk till e-böckerna och e-ljudböckerna hittar du i länklistan.

E-böcker och e-ljudböcker läser du på en dator, läsplatta, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver lånekort och PIN-kod för att kunna låna. Om du saknar en PIN-kod till ditt lånekort, skaffar du en genom att besöka biblioteket och prata med personalen. 

Första gången som du ska ladda ned en e-bok måste du först skaffa:
1. Ett Adobe-id
2. En läs-app eller program

Observera att för att lyssna på e-ljudböcker behöver du inte ha ett Adobe-id och en särskild läs-app behövs då endast för android. På iPhone/iPad och dator lyssnar du direkt i webbläsaren. En ny app för bibliotekets e-ljudböcker är på gång. Vi uppdaterar instruktionerna här på sidan så fort den går att använda.

Du lånar sedan direkt i vår bibliotekskatalog: klicka på länken Sök och låna e-böcker och e-ljudböcker och logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Sök på ordet "ebok" eller "eljudbok", gärna i kombination med författare, titel eller genre. Du kan låna max 4 e-böcker/28 dagar.

Du hittar utförliga instruktioner för hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker i dokumentlistan. Där hittar du även tips på andra webbsidor där du kan hitta fria e-böcker och e-ljudböcker. Barn kan även registrera sig och låna e-böcker hos Barnens bibliotek, länk dit finns i länklistan.

Sidansvarig: Darina Gustavsson |

Uppdaterad: 2017-12-18