Askersunds konsthall

I Askersunds konsthall visas utställningar av olika konst- och formriktningar. Öppettiderna följer Askersund biblioteks öppettider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


2022-04-02 vernissage GRÄNSSNITT
NOF - Normal Object Factory

Utställningen går att besöka fram till 1/5 -2022

1

Verk av NOF i utställningen GRÄNSSNITT

Gränssnitt
Utformningen av en viss förbindelse mellan olika objekt som samverkar. Interaktionen mellan människa och maskin blir till form. Olika material, transparent möter opak. Likheter och olikheter, var för sig eller i grupp. När blir ett verktyg den slutgiltiga kärlet, det är ett evigt kretslopp.

Som en linje ritad på ett papper, en enkel slinga blir till en sluten form som kan reproducera och ansluta till varandra i en oändlig kedja. Det kan vara identisk men irrelevant, så lika men så olika.

Den här utställningen är en lek med material, tekniker och verktyg. NOF har utmanat materialet, upprepat form, brutit ner till små komponenter och byggt nya former som blir till kärl.

Verken är av glaserat stengods, blåst glas och flame-work glas.

Normal Object Factory
Konsthantverk och design-duo som drivs av keramikern Alexandra Nilasdotter (f. 1991, Sverige) och Glaskonstnären Chien Kuang Liu (f. 1988, Taiwan)

Båda med en kandidatutbildning i Keramik och Glas från The Royal Academy of Fine Arts i Danmark, och Chien Kuang med en Master från CRAFT, Konstfack. Verksamma i Gustavsberg, Stockholm.

Med inspiration från Svensk och Taiwanesisk designhistoria, traditionellt hantverk och mötet mellan dessa två kulturer arbetar Normal Object Factory med olika material, så som glas, keramik och trä.

Porträtt på konstnärerna i NOF

Sidan uppdaterad 2022-02-07