Rosea Dansensemble

Kulturhuset Sjöängens egna dansensemble Rosea Dans hade i februari 2024 audition och 11 dansare kom och testade sin lycka. Några valdes ut för att vara med i det kommande årets produktioner som kommer resultera i en produktion för barn och unga och en för vuxen publik. De kommer ha premiär 8-9 november. Välkommen då!

Mer information finner du här: www.galadance.se/sv/rosea-dans/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosea Dans
Rosea Dans är ett treårigt utvecklingsprojekt till och med 2025 som har som vision att etablera sig som dansensemble på kulturhuset Sjöängen. Projektet drivs av danskompaniet Gala Dance Bergslagen och finansieras av Region Örebro län och Kulturrådet. Rosea Dans hyr in sig på Sjöängen.

Danspunkt Örebro län
Satsningen Danspunkt Örebro län startar 2023 och ska ge länets invånare större möjligheter att uppleva dans samt ge danskonstnärer fler arbetstillfällen. Satsningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors och Örebro. Samarbetet innebär bland annat att dansföreställningar regelbundet kommer visas i de olika kommunerna. Askersunds kommuns del är just samarbetet med Rosea Dans på Sjöängen.

Sidan uppdaterad 2024-03-07