Rosea Dansensemble

Kulturhuset Sjöängens egna dansensemble Rosea Dans arbetar med ett koreografiskt verk med arbetsnamnet Spöken. Urpremiär blir den 10 november! Sedan blir det länsturné!

Spöken, dessa mytiska väsen har följt oss genom historien och visat sig i alla kulturer världen över i olika immateriella skepnader. Trots det kan vi ännu inte bevisa deras existens. Detta är en föreställning om abstrakta själar i rosa som dansar på ett mjukt och underhållande sätt till svävande musik. Finurliga idéer som avlöser varandra blir till en lång och oväntad koreografi.

Föreställningar
10 november kl 19.00
11 november kl 15.00

Koreograf
Ellinor Ljungkvist

Dansare | Rosea dans ensemble
Jessica Andrenacci
Signe Willmarsson
Mira Jägemar
Love Andersson 

Musik
Mikael Karlsson

Kostym
Lotta Persdotter

Ljusdesign
Anders Björkgren

Producent
Christel Molin

Projektutveckling
Magdalena Isaksson

Foto- och filmdokumentation
Ellinor Ljungkvist

Med stöd av kulturhuset Sjöängen, Dans i Örebro län och Kulturrådet.

Längd
35 min 

En Gala Dans-produktion under ledning av Ellinor Ljungkvist.
Mer information finner du här: www.galadance.se/sv/rosea-dans/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosea Dans
Rosea Dans är ett treårigt utvecklingsprojekt till och med 2025 som har som vision att etablera sig som dansensemble på kulturhuset Sjöängen. Projektet drivs av danskompaniet Gala Dance Bergslagen och finansieras av Region Örebro län och Kulturrådet. Rosea Dans hyr in sig på Sjöängen.

Danspunkt Örebro län
Satsningen Danspunkt Örebro län startar 2023 och ska ge länets invånare större möjligheter att uppleva dans samt ge danskonstnärer fler arbetstillfällen. Satsningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors och Örebro. Samarbetet innebär bland annat att dansföreställningar regelbundet kommer visas i de olika kommunerna. Askersunds kommuns del är just samarbetet med Rosea Dans på Sjöängen.

Sidan uppdaterad 2023-09-05