Pressrum

Pressrum på Mynewsdesk

Kulturhuset Sjöängen är en del av Askersunds kommun och kommunens pressrum på Mynewsdesk. Du kommer till pressrummet genom att klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårt syfte

Sjöängen ska arrangera scenkonst och utställningar av god kvalitet och med en mångfald och variation avseende uttryck, geografisk spridning och medverkande (amatörer och professionella). Verksamheten ska arrangera kulturupplevelser och mötesplatser, bredda konst- och kulturlivet samt främja konstnärlig förnyelse och utveckling genom samverkan med civilsamhället, näringslivet, Region Örebro län och de regionala kulturinstitutionerna. Målgruppen är alla åldrar. Barn och ungdomar är prioriterade.

Sjöängen ska även bedriva konferens- och lokaluthyrningsverksamhet i dialog och samverkan med civilsamhälle och näringsliv.

Regler för presskort för samtliga arrangemang på Sjöängen

Journalist och fotograf som ska arbeta på egen hand i samband med arrangemang på Sjöängen behöver Sjöängens presskort. Presskortet hämtas ut i biljettkassan inför varje arrangemang mot uppvisande av presslegitimation eller enligt överenskommelse på förhand.

Presskortet kan återkallas om det kan antas att de omständigheter som låg till grund för presskortet inte längre finns eller om presskortet missbrukas.

Återlämning av presskort
Presskortet lämnas tillbaka efter avslutat arrangemang. Om biljettkassan är stängd kan det lämnas på disken eller till Sjöängens personal.

Tillträde
Presskortet ger rätt till tillträde under arrangemanget och eventuell pressträff.

Presskortet ger massmedier tillträde till Stora salongen samt övriga lokaler där konst-/kulturutövare vistas för sitt uppdrag med undantag av arbetsrum, sammanträdesrum, artistfoajé och teknikutrymmen.

Mat, tilltugg och dryck ingår inte i presskortet, om inte annat överenskommits.

Presskortet ska bäras synligt.

Kontakt
Vid frågor om presskort, kontakta Daniel Eriksson,
0583-811 71, daniel.eriksson@askersund.se

Pressbilder

Pressbild Sjöängen

Sjöängen. Foto: Åsa Pitkänen

Sjöängen. Foto: Pavel Koubek

Sjöängen. Foto: Pavel Koubek

Sjöängen

Sjöängen. Foto: Åsa Pitkänen

Sidan uppdaterad 2020-02-18

Kontakt

Daniel Eriksson
Kultur- och evenemangschef
0583-811 71
fornamn.efternamn@askersund.se

Integritetspolicy

Askersunds kommun behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra sin skyldigheter och åtaganden mot invånare, fastighetsägare, näringsidkare och myndigheter.

Askersunds kommun hanterar bara personuppgifter om det finns en laglig grund för det.

Behandling av personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.