Lakeside Pride Askersund 2024

Lakeside Prides logotyp i regnbågsfärger

HEJ alla näringsidkare, föreningar, organisationer & privatpersoner! Snart är det dags för Lakeside Pride! Därför vänder vi oss till er då vi hoppas att vi alla kan skapa ett riktigt fint och värdefullt arrangemang – tillsammans för allas lika värde!

I år lägger vi allt krut på en familjedag på Hamntorget och en föreläsning i höst för personal som arbetar med barn/ungdomar i kommunen. Men vill ni ta ett eget initiativ under vecka 21 välkomnar vi det så klart och marknadsför det gärna under samma flagg på sociala medier, affischer och på www.visitaskersund.se.
Vi hoppas givetvis att ni också vill ta chansen att synas på familjedagen den 25/5 mellan kl 13.00-16.00! Liksom tidigare år vill vi skapa en dag som är full av liv, rörelse och aktivitet. Uppträdanden från scenen blandas med andra initiativ.

PROGRAM SOM ÄR KLART FÖR LÖRDAGEN 25 MAJ
Kl 11.00-14.00 Skattjakt för barn vid Hamntorget. Förra året deltog cirka 140 barn och de fick varsin påse med såpbubblor, giveaways, godis m.m. Vill du skänka något blir vi tacksamma. Det kommer även möjliggöras för privatpersoner att lämna leksaker som sedan skänkes till Familjecentralen.

Kl 12.00-14.00 Passa på att göra färgglada armband utan kostnad! Alla pysselsugna bjuds in till Slöjdföreningens butik i Hamnmagasinet i Askersund.

Kl 13.00-16.00 UNDERHÅLLNING FRÅN SCENEN: Anna Bergendahl känd från Idol och Melodifestivalen, kommer underhålla från scenen tillsammans med bandet Jackie’s Stoned. Sång av Matilda Bohman, Moa Kristoffersson och Ida Appelgren. Det blir allsång för alla barn tillsammans med Hasse Hasselmus. Gratis minitåg genom centrum, ansiktsmålning och godis till alla barn. Företag och organisationer medverkar.

Kl 17.00 Disneys film LUCA visas gratis i Stora salongen på Kulturhuset Sjöängen av föreningen Folkets Hus.

FRI ENTRÉ PÅ ALLT

❤️🧡💛💚💙💜

Anmäl ert intresse till familjedagen så snart som möjligt så att vi kan säkra din plats. Vi behöver i anmälan veta:
- hur stor yta ni behöver för bord/tält
- om ni behöver en elplats
- vad ni vill göra under dagen, stor som smått

BUTIKER, RESTAURANGER OCH ANDRA VERKSAMHETER
Toppen om ni har öppet under lördagen och visar er verksamhet. Tänk på att ni kan ha ett Pride-
erbjudande hela veckan till exempel: servera glass i regnbågsfärger, en Pridedrink, dekorera fönster, choklad i pridefärger, pridebakelse, flagga eller något helt annat – bara fantasin sätter gränser.

SPONSRING!
Vill du sponsra med pengar går det givetvis också bra.

PRIDEFLAGGA!
Sätt gärna upp Pride-flaggan vid era lokaler och trädgårdar i början av vecka 21. Vi kommer också att sätta upp vepor vid infarterna fyra veckor innan.

Glada hälsningar!
Projektgruppen för Lakeside Pride

ANMÄLAN SENAST 8 MAJ!
1. Har du några idéer och förslag på någon aktivitet eller programpunkt som du vill
genomföra under Prideveckan? Eller sponsring! Hör av dig till Anette Rosén Müntzing 0583-810 85/anette.muntzing@askersund.se. Vi lyfter alla initiativ i sociala medier.

2. Anmäl din medverkan och behov av el för FAMILJEDAGEN lördag 25/5 i detta formulär: https://docs.google.com/forms/d/1MnDIPGi5aQliqJFId8-agvy0sdg9TGbyPsWSV3JzFAo/edit Länk till annan webbplats.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lakeside Pride är ett samarrangemang av Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining (huvudsponsor)
och nu är detta arrangemang inne på sitt sjätte år!
Medfinansiärer är Ica Torghallen, Coop Askersund, Lekextra och Ahlstrom Aspa Bruk. Tillsammans för allas lika värde! 🏳️‍🌈

 

Sidan uppdaterad 2024-05-20